Siirry sisältöön

Laatoituksen valintaopas: Oikeat materiaalit ja värit

Materiaalien merkitys laatoituksessa

Laatoituksen valinnassa materiaalin valinta on ensiarvoisen tärkeää. Eri materiaalit tarjoavat paitsi erilaisia visuaalisia vaikutelmia, myös vaihtelevia kestävyysominaisuuksia. Keraamiset laatat ovat suosittuja niiden kestävyyden ja helppohoitoisuuden vuoksi, kun taas luonnonkivestä valmistetut laatat tuovat tilaan ainutlaatuista luonnonläheisyyttä ja ylellisyyttä. Foxdolla suosittelemme asiakkaillemme aina materiaaleja, jotka sopivat parhaiten heidän käyttötarkoitukseensa ja ympäristöönsä.

Valitse oikat laatat oikeaan kohteeseen

On tärkeää huomioida, että eri tilojen, kuten kylpyhuoneiden ja keittiöiden, laatoituksessa on otettava huomioon materiaalien kosteuden- ja liankestävyys. Esimerkiksi kosteissa tiloissa kannattaa suosia vettä ja höyryä hyvin kestäviä materiaaleja, kuten posliinilaattoja, jotka ovat tiiviitä ja näin ollen erittäin kosteudenkestäviä.

Värien vaikutus tilan ilmeeseen

Värien valinta laatoituksessa on yhtä tärkeää kuin materiaalin valinta. Värit voivat vaikuttaa merkittävästi tilan tunnelmaan ja visuaaliseen kokonaisuuteen. Vaaleat sävyt tekevät tilasta avaramman ja valoisamman, kun taas tummat sävyt luovat intiimimpää ja lämpimämpää tunnelmaa. Foxdolla autamme asiakkaitamme valitsemaan värit, jotka heijastavat heidän henkilökohtaista tyyliään samalla kun ne sopivat tilan käyttötarkoitukseen.

On hyvä muistaa, että värien valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös tilan valaistus. Luonnonvalo saa aikaan erilaisia sävyjä eri aikoina päivästä, mikä voi vaikuttaa laatan todelliseen väriin. Suosittelemme kokeilemaan näytelaattoja eri valaistusolosuhteissa, jotta voit nähdä, miten väri todella toimii tilassasi.

Laattojen käyttökohteet ja niiden erityisvaatimukset

Laattojen käyttökohteet vaihtelevat suuresti riippuen siitä, missä ja miten niitä aiotaan käyttää. Esimerkiksi lattialaatat ovat yleensä paksumpia ja kestävämpiä kuin seinälaatat, koska ne joutuvat kestämään enemmän kulutusta. Me varmistamme, että asiakkaamme ymmärtävät eri laattojen käyttötarkoitukset ja valitsevat niiden mukaan sopivimmat vaihtoehdot.

Ulkoalueiden, kuten terassien tai parvekkeiden, laatoituksessa on otettava huomioon laattojen pakkasenkestävyys. Suomen vaihtelevat sääolosuhteet asettavat omat haasteensa materiaalien valinnalle, ja on tärkeää valita laattoja, jotka kestävät sekä pakkasta että suoraa auringonpaistetta ilman, että ne halkeilevat tai haalistuvat.

Ympäristöystävälliset laatoitusvaihtoehdot

Ympäristötietoisuus on nykyään tärkeä osa remontointia, ja monet asiakkaamme haluavat valita ekologisesti kestäviä materiaaleja. Kierrätetyistä materiaaleista valmistetut laatat ovat yksi vaihtoehto, joka tukee kestävää kehitystä samalla kun se tarjoaa kestäviä ja visuaalisesti miellyttäviä ratkaisuja. Tarjoamme laajan valikoiman ympäristöystävällisiä laattoja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tukevat kestävämpää tulevaisuutta.

On myös mahdollista valita laattoja, jotka on valmistettu alhaisemman energiankulutuksen menetelmillä tai jotka ovat peräisin kestävästi hallinnoiduista lähteistä. Tällaiset valinnat auttavat vähentämään remontin ympäristövaikutuksia ja ovat samalla investointi tulevaisuuteen.