Siirry sisältöön

Mitä eroa on putkimiehellä, vedeneristäjällä ja LVI-asentajalla?

Putkari, vedeneristäjä, putkimies, märkätila-asentaja, putkiasentaja, LVI-asentaja... Eroavatko nämä toisistaan vai mistä on kyse? Ja kuka heistä saa asentaa vaikkapa astianpesukoneen?

Blogikuva

Nykyisin jo astianpesukoneen asennukseenkin moni taloyhtiö saattaa vaatia osaavaa putkimiestä, jonka löytyminen on usein kiven alla. Voiko joku muu osaaja hoitaa putkimiehen töitä tai vastaavatko tietyt tutkinnot toisiaan?

Ammattikoulussa suoritettava koulutus on LVI-asentaja, mutta rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä vastaa puhekielessä putkimiehen, putkarin tai putkiasentajan toimenkuvaa. Monet remonttialan osaajat puhuvatkin LVI-asentajista, kun tarkoittavat putkimiestä. LVI-asentaja korjaa ja asentaa lämpö-, vesi-, ja ilmastointilaitteita. Kun etsit putkimiestä, etsit siis LVI-asentajaa.

Märkätila-asentaja tai vedeneristäjä on sertifioitu ammattilainen, joka voi tehdä esimerkiksi vesieristyksen seinään laatoituksen yhteydessä. On olemassa yleissertifikaatti ja sitten merkkikohtaisia omiaan, jotka järjestää tavarantoimittaja (kuten Kiilto-sertifikaatti, jolloin henkilö voi käyttää vain näitä tuotteita.) Sertifioitu ammattilainen myös ymmärtää kosteuden liikkeet rakenteessa.

Vedeneristäjä ei voi tehdä putkitöitä vaan esimerkiksi kylpyhuoneremontin. Kohteeseen tulee silti erikseen tilata LVI-asentaja vesi- ja viemäritöihin.

FoxDon kautta löydät sekä LVI-asentajia putkitöihin että märkätilasertifioituja työntekijöitä tiloihin, joissa tarvitaan vesieristystä. Voit tarkistaa oman alueesi saatavuuden kätevällä postinumerohaulla. Jos et juuri nyt löydä ammattilaista omalta alueeltasi, voit soittaa asiakaspalveluumme.

Blogikuva(1)Kylpyhuoneremonteissa tarvitaan melkein aina sekä LVI-asentajaa eli putkimiestä liitäntöihin että märkätilasertifikoitua vesieristäjää tekemään laatoitukset.