Siirry sisältöön

Terassin hoito-ohjeet ammattilaisen opastuksella

Terassin säännöllinen puhdistus ja huolto

Terassin kestävyys ja ulkonäkö säilyvät parhaiten, kun sitä huolletaan säännöllisesti. Puhdistus on ensimmäinen ja tärkein vaihe terassin huollossa. Likaa, lehtiä ja muuta irtotavaraa kertyy helposti terassin pinnalle ja rakoihin, mikä voi ajan myötä vahingoittaa materiaalia. Puhdistamiseen riittää usein harja ja mieto pesuaine, mutta painepesuria voi käyttää pinttyneemmän lian irrottamiseen. On kuitenkin tärkeää käyttää oikeaa painetta, ettei terassin pinta vahingoitu.

Terassin hoito

Kun terassi on puhdas, on hyvä tarkistaa mahdolliset vauriot, kuten lahoavat laudat tai irronneet ruuvit ja korjata ne tarpeen mukaan. Näin varmistetaan, että terassi on turvallinen käyttää ja sen elinkaari pitenee. Foxdolla tarjoamme asiantuntevat tekijät terassin huoltotöihin, jolloin voit olla varma, että työ tehdään oikein ja kestävästi.

Terassin käsittely ja suojaus

Terassin materiaalista riippuen se kannattaa käsitellä säänkestävillä aineilla, kuten puunsuoja-aineella tai öljyllä. Käsittely auttaa suojaamaan puuta kosteudelta, homeelta ja UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta. Käsittely tulisi uusia säännöllisesti, tyypillisesti 1-3 vuoden välein riippuen terassin käytöstä ja sijainnista. On tärkeää valita oikeanlainen suoja-aine terassin materiaalille ja käyttötarkoitukselle sopiva.

FoxDolla on tarjolla laaja valikoima terassin käsittelyyn sopivia tuotteita ja palveluita. Asiantuntijamme auttavat mielellään valitsemaan juuri sinun terassillesi sopivimmat käsittelyaineet ja -menetelmät. Näin terassisi pysyy kauniina ja kestävänä vuodesta toiseen.

Terassin kalusteiden huolto

Terassin ilmeeseen vaikuttavat olennaisesti myös kalusteet. Niiden säännöllinen huolto ja puhdistus pidentävät käyttöikää ja pitävät ne hyvännäköisinä. Puukalusteet kannattaa käsitellä samoin kuin itse terassi, kun taas metallikalusteet on hyvä tarkistaa ruosteelta ja tarvittaessa käsitellä ruosteenestoaineella.

Kalusteiden pehmusteet ja tekstiilit kannattaa puhdistaa ja kuivattaa säännöllisesti, sekä säilyttää sisätiloissa huonon sään aikana. Näin ne eivät homehdu eivätkä kulu yhtä nopeasti. Meiltä löydät myös kattavan valikoiman palveluita ja tuotteita terassikalusteiden huoltoon, jotta voit nauttia ulkotiloistasi huolettomasti.

Terassin valmistautuminen talveen

Suomen vaihtelevat sääolosuhteet asettavat haasteita terassin ylläpidolle. Talveksi terassi kannattaa valmistella huolellisesti, jotta se säilyy hyvässä kunnossa kevättä odottamaan. Puhdista terassi perusteellisesti ja tarkista, että kaikki käsittelyaineet ovat ajan tasalla. Kalusteet on hyvä peittää suojapeitteillä tai siirtää varastoon.

Lumikuorma voi olla riski terassin rakenteille, joten lumen poisto katolta ja terassilta on tärkeää talven aikana. Me tarjoamme palveluita, jotka auttavat terassin talvivalmisteluissa, varmistaen, että terassisi on valmis kevään tuloon ilman suurempia yllätyksiä.